Aanmelden bij BrightPensioen

Schrijf je hier in

Wat ga jij krijgen?

Dit mag je verwachten:

  • Een pensioenrekening én beleggingsrekening
  • Duurzaam en tegen kostprijs belegd
  • Jij hebt altijd inzicht via de online portal
  • Jouw werkgever betaalt het lidmaatschap en de inschrijfkosten

Alle productspecificaties en -voorwaarden nog eens lezen? Kijk hieronder

Wat hebben wij van jou nodig?

Voordat we jou als lid kunnen verwelkomen, hebben we een paar dingen van je nodig. Wij zijn verplicht als financiële instelling om dit te vragen:

  • Jouw persoons- en contactgegevens
  • Jouw BSN en een kopie ID-bewijs
Open nu jouw rekening
AFM_risico_indicator_Brightpensioen_2023_risico4_defensief AFM_risico_indicator_Brightpensioen_2023_risico4_neutraal AFM_risico_indicator_Brightpensioen_2023_risico4_pensioenproducten

Op een rijtje wat je moet weten: zoals de spelregels van pensioen opbouwen met fiscaal voordeel, onze voorwaarden en de beleggingskosten.

Dit moet je weten

Jouw pensioenrekening is fiscaal voordelig

Als je geld inlegt op je pensioenrekening, krijg je de betaalde belasting over je inleg terug. Die belasting betaal je later, als je met pensioen gaat. Je betaalt geen vermogensbelasting over je pensioenpot.

Met een maximum en jouw geld staat vast

Er zit een maximum aan dat belastingvoordeel. Genaamd: jaarruimte. Je mag niet aan je pensioenpot komen voordat je met pensioen gaat. Tenzij je langdurig arbeidsongeschikt raakt.

Jouw beleggingsrekening is vrij opneembaar

De beleggingsrekening kun je voor andere doelen dan pensioen gebruiken. Het geld op deze rekening kun je iedere maand vrij opnemen.

Geen fiscaal voordeel op de beleggingsrekening

Op je beleggingsrekening krijg je geen fiscaal voordeel. Je inleg is niet aftrekbaar en telt mee voor je vermogen in box 3 (vermogensbelasting).

Wij beleggen jouw geld

Het doelrendement van het neutrale fonds is 6% en van het defensieve fonds 3,5%. Dit is in onze ogen haalbaar en realistisch, maar niet gegarandeerd. Want rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Beleggen brengt risico's met zich mee

De waarde van beleggingen kan stijgen en dalen. Wij beperken het risico door breed te spreiden, maandelijks te herbalanceren en via een lifecycle te beleggen. Maar je blijft te maken hebben met beleggingsrisico's.

Jouw pensioenrekening is en blijft van jou

Als je stopt met werken of van baan wisselt, verhuist je pensioenrekening gewoon met je mee. Deze rekening staat op jouw naam en is en blijft van jou.

Pensioen elders? Neem dan een inlegpauze

Heeft je nieuwe werkgever iets anders geregeld of kun je om een andere reden niet meer inleggen? Dan kun je een inlegpauze nemen, als je vermogen onder de € 50.000 is.Het lidmaatschap

Het lidmaatschap en de inschrijfkosten worden betaald door je werkgever. Wij beleggen jouw vermogen tegen kostprijs.

Als je stopt met werken of van baan wisselt, verhuist je pensioenrekening gewoon met je mee. Jij kan op dat moment zelf kiezen wat je met het lidmaatschap wilt doen (op pauze zetten of doorgaan en zelf betalen).

De prijskaartjes van beleggen tegen kostprijs

Instapvergoeding: 0,07% voor elke storting
Lopende fondskosten defensief: 0,11% in 2023
Lopende fondskosten neutraal: 0,17% in 2023
Uitstapvergoeding: 0,05% voor elke opname

label label label